lunes, 31 de marzo de 2014

Què vol dir rosegador?

Per definició, un rosegador és un mamífer de mida petita que té dues dents incisives llargues i tallants a dalt i a baix de la boca que li serveixen per rosegar aliments o coses. 
Abans de conèixer aquesta definició, nosaltres classificàvem el conill com a mamífer rosegador, ja que a vegades els vèiem mossegant fusta, la gàbia i aliments durs... no obstant, els conills NO SÓN rosegadors. Ens vam quedar parats, però ben mirat, els conills poques coses comparteixen amb un rosegador.
Investigant una mica més enllà vam descobrir que els rosegadors representen un 42% del total de mamífers; amb unes 2280 espècies de rosegadors diferents. 

Però... si no és un rosegador, per què el veiem rosegant fustes i petits troncs? La resposta ens la va donar l'àvia de la Marta: els conills esmolen i gasten les seves dents amb l'ajuda de fustes o altres objectes a propòsit. Ho han de fer periòdicament, ja que si no ho fessin, les seves dents creixerien de manera desproporcionada causant-lis ferides a la boca i a les genives.

Conill amb creixement excessiu de les dents

AMLJF

No hay comentarios:

Publicar un comentario