lunes, 31 de marzo de 2014

És el conill un animal nocturn?

Havíem sentit a parlar de que els conills eren uns animals especialment actius durant la nit... però, per què? Decidits a comprovar-ho i entendre-ho vam anar a la granja un dissabte al vespre. A mesura que el sol s'amagava per l'horitzó, a les conilleres s'hi sentia més i més enrenou. Caram! Si que estan neguitosos...
En Jordi recordava haver vist un tros de documental on explicaven que la major part de la seva alimentació es duia a terme a la nit, ja que durant el dia feien vida dins dels caus. 
Amb aquest comentari vam entendre, de sobte, per què el conill era un animal amb tanta activitat nocturna: durant el dia roman dins del cau protegint-se dels depredadors i és a la nit, mentre la majoria dels animals dormen, quan aprofiten per sortir a buscar aliment.
La veritat és que els pots on tenen el menjar a la conillera eren buits cada matí. És curiós com, estant en captivitat i sense cap tipus d'amenaça per part d'algun depredador, el seu instint els empeny a alimentar-se durant la nit. Fascinant.
Ara ens preguntem... de quins animals s'amaga el conill? Ho intentarem respondre a la següent entrada.

Conill durant la nit

AMLJF

No hay comentarios:

Publicar un comentario