martes, 1 de abril de 2014

Comiat

Després d'haver estat dos mesos treballant, observant, fent hipòtesis, investigant i estudiant els conills hem decidit posar el punt final al nostre blog. Han estat dos mesos plens de preguntes, respostes  i recerca relacionada amb l'hàbitat, l'alimentació i la morfologia dels conills. Dos mesos on hem descobert i après moltes coses sobre un animal en concret, però per sobre de tot, dos mesos on hem après a treballar medi d'una manera diferent que de ben segur ens servirà quan siguem mestres i estiguem al càrrec d'una aula.
Hem procurat anar més enllà de la simple pregunta-resposta; hem fet hipòtesis i hem imaginat el perquè de les coses, fent-nos adonar que en realitat sabíem més del que ens pensàvem. 
Per dur a terme la fonamentació teòrica d'aquest blog, ens hem servit de documentals, pàgines web, programes de televisió i de l'ajuda i l'experiència d'una persona que porta tractant amb animals des de sempre: l'àvia de la Marta. Hem après a conversar tot imaginant sobre un tema, a contrastar informació i a fer una tria acurada de les dades trobades. 
També cal mencionar el fet de que la primera vegada que vam dur a terme aquest treball, no ho vam fer de la manera correcte i per tant, no vam extreure tot el suc que aquest treball pot arribar a oferir. En aquest segon intent hem sabut valorar la riquesa de treballar medi amb aquest sistema, fent de nosaltres alumnes (i futurs mestres) més curiosos i amb el cap formulant bones preguntes a tothora. 

Com a punt positiu remarquem la funcionalitat de treballar medi amb aquest mètode.
Com punt negatiu remarquem el fet de que potser hagués calgut concretar una mica més el tema. És a dir: els conills era un bon punt de partida, però és un tema massa ampli com per tractar-lo en la seva totalitat amb els nens. Creiem que de cara a treballar amb aquest sistema en una escola, caldrà centrar-nos en un aspecte en concret de l'animal; per exemple: el seu hàbitat, la seva morfologia o el seu comportament. Tot i que de manera ordenada i molt seleccionada es pot tractar un aspecte de cada dimensió de l'animal. 

Estem molt contents i satisfets amb el resultat obtingut i desitgem que aquest blog pugui servir de guia per a qualsevol mestre que vulgui tractar l'àrea de medi d'una manera diferent, atractiva i significativa.



AMLJF

No hay comentarios:

Publicar un comentario