martes, 1 de abril de 2014

Tots els conills blancs tenen els ulls vermells?

Aquesta pregunta, tot i que la responem a aquestes altures del blog, ens va sorgir just quan vam decidir l'animal que volíem treballar. Va sorgir arran de l'observació que va fer l'Anna: tots els conills blancs que he vist, tenien els ulls blancs! No obstant, en Ferran deia que no tots els conills blancs els tenien vermells... que només passava amb els que eren albins.
Tenim la gran sort de què a la granja tenim un exemplar adult totalment blanc i... amb els ulls vermells! Al ser completament blanc, suposem que podria ser un conill albí, però no n'estem del tot segurs, ja que l'àvia de la Marta no ens va saber dir si ho era o no.
No obstant, l'Anna va comentar que quan un conill (o qualsevol animal) té els ulls d'aquest color, significava que aquell exemplar no podruïa una determinada substància química i aquest fet provocava que els seus ulls fossin d'aquest color. 
A la documentació trobada vam poder llegir que, efectivament, els conills que tenen els ulls vermells és degut a què no tenen pigmentació en els ulls a causa de què no produeixen melanina. El color vermell és donat per la sang que circula per l'ull. No obstant, no és sinònim de què l'animal sigui albí; ja que hem vist fotos de conills albins amb els ulls blancs o blaus. 

Conill blanc amb ulls vermells

Conill albí amb ulls blaus

AMLJF

No hay comentarios:

Publicar un comentario